ADSL Internet

DSL internet står för Digital Subscriber Line, och det är en typ av internet som använder telefonens nätverkssystem för att förmedla data. Till skillnad från tidiga uppringningstyper stör DSL inte aktiv telefonanvändning trots att den är på samma linje.
Hur det fungerar

En aktiv telefonlinje, ett ADSL-modem, en Internet-klar enhet och en router (om du använder WiFi) krävs för att upprätta och använda DSL internet. Data kommer via telefonlinjen från din leverantör till modemet, och därifrån kan den ansluta direkt till en dator för en trådbunden anslutning, eller den kan ansluta till en router för att upprätta ett WiFi-nätverk.
Genomsnittligt pris

Över tre av de bästa leverantörerna för ADSL Internet service, Den genomsnittliga månatliga kostnaden för DSL internet var 399 kr.
Medelhastighet

Medelhastigheten över de valda leverantörerna för DSL internet service är 108 Mbps.
Genomsnittlig tillgänglighet

Bland dessa leverantörer finns ADSL internet tillgängligt i alla städer i Sverige.
Topp tre leverantörer

Telia var en av de bästa leverantörerna tack vare sina överkomliga priser och varierade planer. Du kan få service för så lågt som 199 kr beroende på var du bor. Och med ett Datalock på 1 TB är detta den perfekta lösningen för mindre hushåll.

Under tiden är Telenor en av de bästa Internetleverantörerna för kundnöjdhet. Dess ADSL-planer ger dig tillgång till hastigheter upp till 15 Mbps med 99.99% tillförlitlighet.

Slutligen ger A3 dig möjlighet att prova ADSL bredbandet utan långsiktiga kontrakt. De erbjuder också pris för livsplaner, så länge du förblir med dem, du kommer inte att se en ökning av din faktura.